СТАРТ НА ХАНДБАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО-ЖЕНИ 2018/2019

След тържествената церемония по повод 60-годишния юбилей на Българската федерация по хандбал, състояла се на 12.10.2018 г., в Габрово хандбалната еуфория в града продължи и на 13.10.2018 г. със старта на новото хандбално първенство, за ОХК „Поморие” и отборът на ХК „Бъки”.

 

Новото ръководство на ОХК „Поморие”  гласува доверие на младият хандбален специалист – Десислав Симеонов, който дебютира начело при дамите.

Симеонов е член на УС на БФХ и Председател на Треньорско методическа комисия (ТМК). Треньор е на детско-юношеската школа на „Фрегата”, спечелил шампионската титла в българското първенство за юноши старша възраст, старши треньор на националния отбор, за юноши до 16 години. Има амбицията, воля и компетентността да поеме диригентската палка на представителния ни женски тим, като използва новости, различен подход в играта, импровизации, въвеждане на модерни, иновативни и ефективни практики.

„Крайно време е младите треньори да налагат своето мнение и виждане, да избягат от стереотипите на старото време. Сега всичко е достъпно, само да го искаш и да съумееш да го направиш с отбора си.”– заяви треньорът Десислав Симеонов.

В отложен мач от първия кръг, ХК „Бъки”- абсолютен шампион на България, при жените прие като гост ОХК „Поморие” в зала „Орловец”.

Първата част на срещата завърши 22:8 за домакините. Във второто полувреме играта на поморийки се стабилизира, въпреки нарастващата разлика в точките.

За отбора на ОХК „Поморие” по 6 попадения реализираха Кристин Иванчева и завърналата се на терена, след двугодишна пауза Милена Великова.

Мачът завърши при резултат 39:20 за шампионките.

Ето и състава на нашите момичета:

 

 

 

 

С № 1 – Красимира Каръкова

    № 2 – Йорданка Тодорова

    № 4 – Кунка Предьова

    № 6 – Росица Ерменлиева

    № 8 – Соня Маринакиева

    № 9 – Гергана Ефтимова

    № 11- Петя Митева

    № 13- Силвия Куманова

    № 14- Габриела Николова

    № 16- Соня Колева

    № 21- Милена Великова

    № 25- Димка Предьова

    № 77- Стоянка Куруджиева

    № 88- Кристин Иванчева

Треньор: Десислав Симеонов

На 21 октомври, от 14:00 ч., в спортната зала на Гранд хотел „Поморие”, ОХК „Поморие” приема състава на ХК „Свиленград”. Това е първото домакинство на клуба за сезона.